செவ்வாய், 28 ஏப்ரல், 2009

Lemon Rice

LEMON RICE
Ingredients:

2cups boiled Rice, 1/3rd cup Lemon juice, 6Tbsp Olive Oil


1/2tsp Black Mustard seeds, 1tbs urad dal, 1tbs split dal, Few curry leaves


3 green chilies or 3 red chilies, Salt to taste, 1/2 tsp. turmeric powder, 1/4th cup peanuts and Handful cashews.



How to make lemon rice:



Heat oil in a pan and add mustard seeds, allow to splutter.


Add urad dal and split dal, then turmeric powder and peanuts, Cashews fry till brown.


Now add green chilies, curry leaves, salt and fry for 2 minutes.


Take it off from the flame and add lemon juice and mix well.


Now add this to the boiled rice and mix well.Lemon rice is ready to be served.

mmmmmmmmmm.....Sooooo Good to eat!

1 கருத்து:

  1. லெமன் ரைஸ்

    சிறிது வெந்தயம் வத்தல் காயம் எள் இவற்றை பொன்னிறமாக வறுத்து மொறு மொறுப்பாக பொடித்து வைத்துக் கொள்ள வேண்டும். (இந்தப் பொடியை தயார் செய்து கைவசம் வைத்துக் கொண்டால் புளியோதரை செய்யவும் பயன்படுத்தலாம்)

    கடுகு உளுந்தம் பருப்பு பொரிந்ததும் எலும்பிச்சை சாற்றைவிட்டு மஞ்சள் பொடி உப்பு கரிவேப்பிலை பிடித்த பருப்பு முந்திரி அல்லது நிலக்கடலை இவற்றைப் போட்டு தீயைக் குறைத்து வைத்து சிறிது நேரம் கொதிக்க விடவும். பின் பொடித்து வைத்திருக்கும் பொடியைப் போட்டு இறக்கி ஆற வைக்கவும். சாதத்தையும் நன்கு ஆறவைக்க வேண்டும். பின எலும்பிச்சை கலவையை விட்டுக்கிளறவேண்டும்.

    பதிலளிநீக்கு